1. jul. 2011

Orden i bøkene !Sliter du med plassproblemer ? Bøker kan brukes til så mangt tydeligvis, til og med oppbevaring ! 

 Jeg kom over en artikkel på Dagbladet sin nettside om smart oppbevaring.

Alt du trenger er: Gamle bøker (nye kan også brukes, det spørs hvilket utrykk du er ute etter), tapetkniver : 1 stor og 1 liten, lim som herder fort: Monteringslim eller limpistol, Lister (glattkant) i forskjellige dimensjoner til kanten på bøkene. 
Nedenfor får du en liten innføring med bilder om hvordan det gjøres. 
Skrin

Det er greit å ta utgangspunkt i lister på 9 eller 15 millimeters tykkelse. De får du i bredder på mellom 15 og 70 millimeter, og da bør de fleste boktykkelser være dekket.


Skjær forsiktig løs omslaget. Pass på så du ikke skjærer inn i ryggen.


Kapp listene og gjør en test før du limer fast. Smeltelim herder med en gang. Klarer du å jobbe raskt er det et smart valg. Alternativet er monteringslim. Da får du litt lenger tid på deg til å finjustere. 


Lager du skrinet av tre bøker skal den i bunnen være åpen på toppen, den i midten skal være åpen i topp og bunn, og den øverste skal være åpen i bunnen med hengslet lokk på toppen. Skjær fra innsiden, da har du noe å skjære etter. Bruk en skikkelig tapetkniv med nytt, skarpt blad. Når du limer dem sammen så kan du vri litt på bøkene slik at de ikke ligger rett oppå hverandre.

Hengslingen lager du med maskeringstape. En på forsiden og en på baksiden. Litt kronglete med den på baksiden, men det går lettere hvis du bretter den først


BoksDenne lager du på sammem måte som skrinet, og limer fast begge permene. For å få en pen åpning tegner du først med blyant. Bruk en mal for å få pene, runde hjørner. Bruk linjal slik at du får et rett spor. Skjær rette hjørner først, og rund av med en kniv med smalere blad når du har fått en åpning.
  Håper alle får en flott helg!

Charlotte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du legger igjen en hilsen her hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...