22. aug. 2011

Scenografi !


Det var godt og komme tilbake på "skolebenken" igjen forrige uke. Har vært litt hektisk de siste 2 ukene så bloggingen har blitt litt tilsidesatt. Men nå, kommer jeg sterkt tilbake :)

Vi har idag fått begynne på Tema 8, som er Scenerom :) Vi har fått utdelt manuskriptet til Henriks Ibsens "Gengangere". Du kan trygt si det at lesehesten i meg MÅ frem....


I oppgaveteksten står det at vi skal lage en "Black Box" som er i målestokk 1:50 og som har gulv, 4 vegger og eventuellt ett avtagbart tak. Innenfor disse 4 veggene skal det være plass til 100 personer, i 1:50 målestokk selvfølgelig. 

Det skal også være en scene der stykket skal utspille seg. Vi skal ta utgangspunkt i 1 av scenene fra stykket og scenografere det, om det er den rette måten og si det på.

Scenografen er den personen i teateret som har ansvar for alt som er på scenen. Det vil da si, kulisser, rekvesitter og til en viss grad kostymene og ikke minst lys ! Det er de som har ansvar for at scenens utseende gir den rette "feelingen" i forhold til det stykket vil ha frem.

Så de neste ca. 2 ukene skal vi fungere som scenografer, spennende !

Charlotte

1 kommentar:

Så koselig at du legger igjen en hilsen her hos meg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...