31. juli 2011

Den Botaniske Hage















En flott søndag på kameratur sammen med min kjære :)

Charlotte

Godt skodd !

Etter en tur innom bloggen Lillpastill idag ble skogalskapen vekket i meg!

Hun hadde gjort gode kupp på ferie og inspirerte meg til å gå i tenkeboksen og finne sko til høsten som kommer. Etter litt vindushopping på nett ble dette resultatet :) ! 




Skoletter/Boots fra Dinsko til 499 ,- og ett par flotte gummistøvler fra Skoringen til den nette sum av 350 ,- !

Charlotte

30. juli 2011

Klar for skolestart !



Denne flotte skuldervesken ble dagens kjøp etter en tur på Sartor Senter på Sotra :) Har lenge letet etter en fin veske å ha med meg på skolen, en med plass til ALT ! 

Endelig fant jeg den. På CityBag. Den kostet 599 ,- men var verdt det, nå har jeg hvertfall en veske / bag som holder en god stund.

Ønsker alle en forsatt fin lørdag !

Charlotte

26. juli 2011

Lys i mørket :)



Hjemmelaget lyslykt med plass til 3 telys :) Veldig fornøyd! Kanskje dette blir en kandidat til julepresangene ?

Charlotte

Gull blant gråstein !

Etter og ha lest månedens BoligPluss igår i en transelignende tilstand, var en rullesteinstrand neste stopp! Der var det en kjempeflott "gjør det selv" del om rullestein. Du kan borre hul i dem og lage knotter, knagger eller du kan lage lyslykt som jeg nå skal gjøre :) 

Stranden vi har vært på idag ligger ute på Herdla. For dem som ikke vet hvor det er, så er det helt i nord på øyen Askøy utenfor Bergen. En nydelig strand som strekker seg laaaaaaangt, ihvertfall lengre enn jeg gadd å gå. (hihi)



Det er ett nydelig og idyllisk syn som møter deg når du kommer ut fra skogen :)




Bildene denne gangen er det min kjære som har stått for. Som du kaaansje ser på ett av bildene over var det rullesteinene som fikk min oppmerksomhet, ikke kameraet. Endte opp med det min kjære trodde var hele stranden med rullestein som nå er vasket og tørket. Klar til bruk !

Bilder av lyslyktene kommer så fort jeg klarer å lage en som jeg er fornøyd med :) Hvis du også vil lage en lyslykt av rullstein er det bare å finne frem:




- Rullestein.
- Limpistol eller To-komponentlim fra f.eks. Biltema eller ClasOhlson.
- Telys
- (Ett lysfat er kjekt å ha i bunn !) 

Charlotte

    24. juli 2011

    Peaceful nature


    En liten moodboard øvelse i de sene kveldstimer :)
    Inspirasjonen er såklart den vakre norske naturen og fargene og materialene du kan finne der.

    Ønsker alle en flott sommer !

    Charlotte

    20. juli 2011

    Needles and pins !




    En søt liten nålepute som ble til igår kveld da min bedre halvdel var oppslukt av Playstation, hehe. Mye lettere å ha orden på nålene med en nålepute :) 

    Charlotte

    19. juli 2011

    På ønskelisten . . .








    Symaskinen som står høyest på ønskelisten for the moment :)!

    Heter noe så fancy som Elna Sew Zebra , en symaskin som er en nybegynners beste venn.


    Tekniske egenskaper

    • Stort sømvelgerpanel
    • Hendig tilbakesømsknapp
    • Enkel utkobling av maskin ved spoling
    • Smett-på - hurtigfeste av trykkføtter
    • Ekstra høyt syforløft
    • Frontilegg av spolen
    • 2 vertikale snellepinner
    • Justerbar overtrådspenning mellom 0 og 9
    • Sømlys
    • Friarm
    • Bærehåndtak
    • Vinyl støvdeksel

    Sømegenskaper

    • 12 sømmer, inkludeert knapphull, strekksømmer og forsterkede sømmer
    • 4-trinns knapphull
    • 4 mm maksimum stinglengde
    • Rettsøm og trippel rettsøm med to nålposisjoner, venstre og senter
    Bildet er hentet fra Stoff og Stil sin hjemmeside :)
    Charlotte

    Fiks ferdig penal !

    Etter en ensom kveld alene hjemme i leiligheten sammen med symaskinen ble dette resultatet ! Må si jeg igjen er hektet og gleder meg til jeg kan få en symaskin som er bare min :)


     Over: Penal nr.1. Til fargeblyanter og annet diverse.

    Over: Penal nr.2. Til gråblyanter, trykkblyanter og penner.

    Noen forslag til hva annet jeg kan finne på og sy :)?

    Charlotte

    16. juli 2011

    All homemade . . . Penal !

    Etter litt mye om og men har jeg bestemt meg for at det siste skoleåret mitt fortjener ett hjemmelaget penal :) Skal faktisk lage 2 ! Har så mye forskjellige skrivesaker at det er greit å fordele. Inspirasjonen er også funnet takket være google.com.




    Har bestemt meg for å lage ett rektangulært penal som nr.1 med litt dybde. Dette kommer nok til å bli brukt til fargeblyanter og tusjer. Penal nr.2 blir ett "rulle penal". Skal brukes til gråblyanter og penner. Har valgt stoffer også fra Stoff og Stil som jeg er utrolig fornøyd med :) Bilder kommer så fort jeg har fått fatt i symaskinen til hu mor og kan begynne på "mesterverket" !




    Vi får se hvordan dette prosjekter går :) Med tanke på at jeg ikke har sydd noe som helst de siste 2 årene kan dette bli relativt spennende :) Krysser fingrene!

    Har du noe spennende DIY prosjekt på gang ?

    Charlotte

    15. juli 2011

    Skolestart !


    Ikke mange ukene igjen før det braker løs på Norges Kreative Fagskole med nye og gamle elever :) 2.året begynner allerede 17. August mens 1.året begynner ikke før 24, der det da her i Bergen er samling på Sas Hotellet rett ved skolen. 

    Må si jeg allerede begynner og glede meg. Som dere sikkert alle har skjønt er jeg litt av en nerd, men sånn blir det vel når en liker det en holder på med :) Gleder meg masse til det 2.året ved NKF kan bringe. Men det er alikevel litt trist at dette blir mitt aller siste skoleår... Så er det ut i arbeidslivet, ikke mer studentliv....

    I denne annledning har jeg lånt av ett innlegg som er av interiørbloggeren Liza, som akuratt ble ferdig med interiørstudie hos NKF i Stavanger. "10 tips for en bedre studiehverdag!"

    10 tips for en bedre skolehverdag:
    • 1) Ha orden i skolevesken din har du alt du trenger? Nok penner, blyanter, fargestifter/tusjer, viskelær. linjal. ny skissebok, tegneark, notatblokker, post-its?   Har du merket sakene dine med navn? 
    •  
      • 2) Ha et godt system i dine digitale verktøy har du et oversiktelig system på mappene dine? Er det lett å finne frem? Har du systematisert dine gamle skoledokumenter? Har du et godt system for å lagre alle mapper på skolemac`n og din egen Mac/Pc?  Har du minnepenner og evt ekstern harddisk?
      •  

      • 3) Ha orden og system på din arbeidsplass hjemme har du en god abeidsplass hjemme? Har du orden i hyllene og skuffene der? Kan du sette ting i system her: tegninger og papirer i egne hefter og esker (som kan f.eks kjøpes rimelig på IKEA) Har du nok hylleplass og oppbevaringsplass?
      •  

      • 4)  Skaff deg en god kalenderbok! her fører du inn hele timeplanen din, og fremdriftsplanen din. Sett deg mål for hver uke, og merk av når det skal bli ferdig. Gi deg selv mål og tidsfrister, så skal du se at ting blir gjort til riktig tid.
      •  

      • 5) Strukturér tiden din best mulig! når du mottar fremdriftsplanen din, så gå grundig til verks og kryss av på planen og i kalenderen din for når du skal ha ferdig de forskjellige delene av oppgaven din. Sett deg delmål og tidsfrister. Bestem deg for hvor mye du skal jobbe med oppgaven hver dag, og kryss av for når du kan ta deg helt fri (i helgen f.eks) Og ikke vent til siste liten,- med noe! (snakker av egen erfaring her. )
      •  

      • 6) Jobb hver dag, helst 8 timer Klarer du det, så er du godt på vei tidsmessig. Ingen liker å jobbe døgnet rundt de siste dagene før innlevering og presentasjon. Ikke utsett til imorgen det du kan gjøre i dag. Det er lurt å være pliktoppfyllende, stille opp punktlig til timene og vær alltid forberedt.
      •  

      • 7)  Spør!! Lurer du på noe, så ikke nøl med å spørre læreren din, eller medstudenter. Du får masse utbytte av å få veiledning av lærerne, jo mer jo bedre. Og du får også mye igjen for å samarbeide med medstudentene dine i klassen. Det du kan, kan en annen hjelpe deg med, og en annen gang er det du som kan hjelpe de andre med noe. Husk at du er ikke elev lenger, men en student; det er ditt ansvar å sørge for egen læring, og du må ofte finne informasjonen selv.
      •  

      • 8.)  Planlegg pauser Når en jobber som verst, og begynner å bli sliten og anspent, er det lurt å ta en pause. Gjør noe helt annet. Ta en tur ut, evt på cafè for en kaffe eller en god lunch. Kikk litt på morsomme You Tube snutter, dra på shopping (evt “window-shopping”), gå en tur i skogen eller besøk mamma. Få litt ny inspirasjon, le litt.  Sørg for at du får et lite avbrekk, det gjør deg rustet til å jobbe videre. Krative hjerner trenger litt pusterom :) 
      •  

      • 9.)  Sett deg mål! hva vil du bli når du blir stor?  Vær litt ambisiøs, og ikke minst hva drømmer du om? Du kan gjøre alt du vil, bare du er villig til å jobbe for det. Vær positiv mot deg selv og andre. Jobb målbevisst, og sørg for at du når målet ditt. Snakk med lærere og andre om målene dine, og få hjelp og råd på veien.
      •  

      • 10) Ha det gøy! det er jo det som er fordelen med et kreativt yrke! En kan bruke fantasien og ha det gøy. Ikke vær redd for å dumme deg ut eller skille deg ut.
      •  

      Noen som har flere tips ? Spytt ut :)

      Charlotte

      14. juli 2011

      Endelig sommer ?



      Kanskje vi nå endelig får litt sommer :)? Er bare 1 full uke igjen før min bedre halvdel får tre uker ferie ! Gud hvor mye jeg gleder meg :) Da skal vi først ha to uker her hjemme og bare lade batteriene og finne på noe koselig. Kjekt med litt tid med bare oss to :) <3

      Så blir det en uke med min familie. Skal reise halve Norge rundt, yey! Har familie spredd utover halve Norge så nå er det på tide med en besøksrunde :) På hjemveien skal vi såklart harryhandle litt i vårt "kjære" naboland Sverige, det hører med !


      Håper alle sammen får en flott sommer !

      Charlotte

      8. juli 2011

      Det blomstrer :)


       
      Holder på og finne om dekorasjoner til kort og scrapbooking. Idag har jeg prøvd meg på blomster :)


      How to do


       Tegn og klipp ut maler til blomsten. Her er det kun fantasien som setter grenser.


       Velg flotte ark som går godt sammen.


       Bruk malene til å tegne på papiret. Bruk baksiden, det blir penest. Så slipper du å bruke viskelæret.


       Her er alle tegnet opp etter malene.


       Klipp ut fra det store arket. Det er da litt lettere å klippe ut figurene.


       Klipp ut figurene. Bruk gjerne litt tid og konsentrasjon, det er verdt det.

       
       Her er alle klippet ut.


       Så skal de dekoreres. Jeg har stiplet kantene slik at det ser ut som blomsten er sydd. Men prikker og lignende kan selvfølgelig brukes også.


       Her er alle delene ferdig stiplet.


       Klipp ut en sirkel som "kronbladene" og det hele skal limes oppå.


       Så har du alle delene til blomsten din.


       Bruk gjerne dobbelsidig teip som jeg har gjort, holder overasskende bra! Lim den på baksiden.


       Så limer du kronbladet på sirkelen, slik som på bildet.


       Her er første del av kronbladene limt på. Det trengs kanskje litt øvelse for å plassere dem riktig.


       Lim den andre "rad" med kronblader på som vist på bildet.


       Blomster er snart ferdig !


       Lim på den lille blomsten som skal i midten.


       Så kan du enten bruke brads eller knapper for å imitere midten av blomsten.


      Her syes knappen fast i blomsten. Litt makt og overtalelse er nødvendig men pass på nålen :)


       Fest tråden på baksiden med noen knuter. Klipp tråden og vips !


       Du har en søt liten blomst. Du kan gjerne brette bladene på blomsten litt for å få en 3D effekt.


      Det er ingen grenser for hvilke fargekombinasjoner enn kan bruke. Ensfargede eller med mønstre !


      Charlotte
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...